v. 49

Halloj!

Bra uppmaningar!
Och vad roligt att ni läser så mycket böcker! Hur går det med den svenska filmen? Skriv gärna här på bloggen om din film!

Nu ska ni få en uppmaning av mig:

Klicka på D på högra kanten!
Under rubriken arbete finns en länk som heter "Vem gör vad?" Klicka på den!
Gör testet!

Hur gick det?

Jenny

28 kommentarer:

  1. Hej Jenny!

    En svensk film
    Jag såg en svensk film som heter ,,Grabben i graven bredvid,, Regissören är Kjell Sundval och filmen är från 2002.Den utspelar sig i Luleå.
    Filmen handlar om en kvinna som arbetar som bibliotekare i en liten stad.Kvinan heter Desiree(Elisabet Carlsson) och hon är änka.Hennes är avliden i kyrkogårdan nära staden.I graven bredvid Desires man ligger graven till Bennys(Michael Nyqvist)föräldrar och han kommer dit ofta.Benny är bonde och han har 24 mjölkkor och sköter sin gård på egen hand efter hans föräldrar gått bort.Bennys sociala liv består i att han träffa granngårdens par ibland.Han drömmer om att hitta kärleken.Han drömmer om en kvinna som kan köra en traktor och laga mat.När Benny besöker sina döda föräldrar för att plantera blommor,träffar han Desiree.Kärleken flammar upp vid första ögonblicken.De måste att besegra sig med oligheten mellan sig.Hon vill flytta sig i Stockholm men han vill inte lämna sit liv som boende.Men kärleken är en trollkarl som kan göra mirakel.De ska upptäcka vägen en mot annan.
    Filmen är så bra.Berättelsen om kärleken kommer att vara evig.
    Jag är inte en författare men jag försökte sig att beskriva filmen med ca 180 ord.

    SvaraRadera
  2. Hej Valentin!
    Bra berättat!
    Om du gillade historien borde du läsa boken! Gå till biblioteket och fråga. Jag vet att den finns som bok, men jag vet inte om den finns som lättläst. Men du klarar att läsa en "vanlig" bok nu!!

    SvaraRadera
  3. Hej Jenny!
    Filmen är baserad på romanen ,,Grabben i graven bredvid,,av Katarina Mazetti.Jag hoppas att den finns på biblioteket och jag ska låna boken och ska läsa den.Gärna!

    SvaraRadera
  4. Min filmen heter " Offside".
    Filmen var i en lite by, där alla känner varandra och män älskar spela fotboll. Prästen är målvakt. Men de spela på 6 division och de behöver vinna för att inte gå ner. Anders är den huvudrolls innehavare. Han hjälpa alla ock älska att spela fotboll. Men han ock sin fru är arbetslåser. Då saker mellan dem går inte särskilt bra. Fotboll temat anställt en före detta spelare i Liverpool att hjälpa dem, men när han kommer han kan inte spela fotboll för att han är alkoholist. Så han börja coach laget. Samtidigt hustru Anders fick en jobb i Göteborg, men Anders ville inte gå och lämna sina vänner, fotboll och sin pappa. Men efter att ha tänkt han besluta att gå till Göteborg med sin familjen. Den nya tränaren besluta för kvinnor spela med män och de vinner sista matchen och det gjorde inte gå ner till 7 division. De sjöng alltid samma låter innan matchen "Alialialia Hej!Hej!Hej! Alialialia Hej!Hej!Hej! Amen. Till slut de till Liverpool tittar på en fotbollsmatch.

    SvaraRadera
  5. Jag tycker att filmen är mycket roligt. Jag rekommendera till alla den film.

    SvaraRadera
  6. Jag gjorde test och jag hade en fel.

    SvaraRadera
  7. Hej Jenny!
    Jag gjorde testet och imorgon kommer att visa resultatet.

    SvaraRadera
  8. hej jag har jgort testet . jag fick alting rätt

    SvaraRadera
  9. jag har inte sett nång film än , men jag kommer berätta om filmen på fredag.

    SvaraRadera
  10. Jag har gjort test och det gick bra.
    Nu berättar jag liten om min filmen.
    Den heter Ondskan och handlar om 16 årige i Sverige på 1900-talet.Han heter Erik och han bor med sin mamma och en auktoritär styvpappa som misshandlar honom.På fredag berättar jag lite mer.
    God natt alla

    SvaraRadera
  11. Hej Jenny och kompisar!
    Jag tittar på många olika filmer men jag gillar komedi.Jag ska berätta om en film som heter "Natt på Museet".Den handlar om en man som heter Larry.Han är skild och har en son.Larry är arbetslös och vill hitta ett jobb så att hans son blir stolt över sin pappa.Han hittar ett jobb som nattvakt på ett naturhistoriska museet.
    Men när solen gått ner är ingenting sig likt...
    Alla djur och saker från museet lever på nätterna.Tex.T-REX och massor med cowboys.Larry vill inte jobba mer på museet men en guld tavla (som gör att allt lever )försvann.Det var gamla nattvakterna som har stolit tavlan.Men Larry med sin son alla djur och alla cowboys ,romerska armeer och t-REX fått tillbaka tavlon och kaoset blir under kontrol.Nu blev alla vänner och gamla nattvakterna fick städa hela museet.
    Jag tror attfilmen är jätterolig .Hela familjen skrattade när vi tittade på den.
    Jag har gjort testet och fick alla rätt.
    Vi ses .

    SvaraRadera
  12. Hej på er!
    Jag har jgort testet och fick pra en fil.
    Jag tittade på en film som den heter "Farsan".
    Den är roliga filmen.

    SvaraRadera
  13. Julia Rodríguez Villalobos8 december 2010 kl. 14:14

    Hej kära Kompisar och Jenny.
    Jag har jgort testet och jag har sett resultaten och jag hade det första svaret fel och den andra rätt.
    Jag ska titta en film nu. Filmen heter "Den vita lejoninnan" Wallander. Imorgon ska jag berätta mer om den därför nu vet jag bara att den är en film att handlar om ....... en organisation som planerat ett attentat. Spâren leder till Sverige. Bara en man kan stoppa det....
    Vi ses i morgon.

    SvaraRadera
  14. Jag gjorde test och jag hade två fel.

    SvaraRadera
  15. .

    Hej Jenny och mina kompisar!

    Jag har sett en filmen som heter "Jalla jalla"filmen gjorde av Josef farsa från 2001.

    Filmen handlar om en svenska komedi film och
    en kurdiska kille som upp levt i Sverige som heter Roro.Roro hade en kompis som heter Måns.De var jättenära och de hade arbetskompisar också.Måns hade ett problem med sex så hans flickvän lämnade honom.
    Roros familj vile att han ska gifta sig med en kurdiska tjej som heter Yasmin men Roro kär i en svenska tjej som heter Lisa.
    Yasmin måste gifta sig med Roro om Yasmin säger "nej" till Roro då Yasmins bror ska skicka henne till hemland.
    Yasmin och Roro planerade att de ska spela att de älskar varandra.Yasmin och Roro förlovade sig men Yasmin blev kär i Måns. bröllops dagen rymde Roro med Lisa och Yasmin rymde med Måns.

    Jag tycker att filmen är jätterolig.

    SvaraRadera
  16. Hej Jenny!

    Nu är kolckan 3:00 på natten och jag pluggar fortfarande men jag kan inte försätta som du fråga det digitalasparet.Kan jag försatta i morgon? för att min dotter är sjuk idag så jag pluggar inte på dagen.Jag hoppas att min dotter ska bli frisk så jag kan komma imorgon.
    kram och hälsa alla!

    SvaraRadera
  17. Hej på er!
    Jag sett på en film som heter Askungen.den filmen är intressan och rolig som barn och vuxna.
    Jag har gört testet och det gick jätte bra.

    SvaraRadera
  18. Hej!
    jag har gjort testet och det gick bra, bora 1 fel.Idag har jag tittat pâ film .Den filmen heter villan,och är en film mychet intressant.

    SvaraRadera
  19. Hej Jenny Och mina kompisar!

    Jag har gjort testet och jag fick en fel.I går kväll tittade jag på en filmen som heter "När mörkret faller"filmen var jätterolig,spännande och intressant.Jag rekommenderar den är filmen för alla mina kompisar.Filmen gjorde av Olov Andersson i Sverige från 2006.
    Filmen handlar om två unga systrar hamnar i en mardrömslik och livsfarlig återvändsgränd när de går emot sin familjs.

    Vi ses

    SvaraRadera
  20. Hej Jenny!
    Jag har gjort testet och det gick bra.Jag såg många filmen.Igår såg jag svenske film som heter
    Farsan.Den är jätte rolig film.

    SvaraRadera
  21. Hej allihopa!
    Jag gjorde testet och det gick bra.Jag hade bara
    28 fel.Min film titel är Kådisbellan.
    Vi ses

    SvaraRadera
  22. Hej Jenny,

    Jag har gjort testet och det gick bra, alla rätt.

    Filmen som jag har sett heter Okänd avsändare(Beck).
    Den handlar den om en mord.
    En revisor blir mördad och en journalist får ett paket med ett innehåll där ett företag försnillar EU bidrag. Polisen ser ett samband mellan företaget och revisorns död. journalisten mördas, en rysk torped verkar vara inblandad i båda morden samt en rysk maffia buss.
    Chefen för företaget mördas och den ryska torpen och ekonomi chefen grips.

    Jag tyckte den filmen hade en bra handling och var spännande.

    Angela, trevlig

    SvaraRadera
  23. Julia Rodríguez Villalobos.9 december 2010 kl. 13:47

    I gâr sâg jag filmen "Wallander. Den vita lejoninnan".
    Jag kommer att berätta om den :
    Den film utspelar sig i tre länder: Sydafrika (de pratar engeska med undertexter pâ svenska), Sverige (de pratar svenska utan undertexter) och Norge (de pratar svenska utan undertexter)
    Den film är em actionfilm. Filmen börjar när en grupp vita högerextremister planerar ett attentat mot en offentlig person i Sverige. De sysselsätter en svart kontraktsmördare heter Mabasha och en före KGB-agent heter Konovalenko. De tvâ âker till Sverige och med hjhälpen av tvâ högerextrema aktivister installerade de i ett hus bort till en avskild omrâde för att träna skytte. När Kommissarie Kurt Wallander(huvudperson i filmen )kom för att göra en rutinundersökning hittade han en pistol av sydafrikanskt ursprung, en radiosändare tillverkad i Ryssland och en svart finger.. Varför ? Därför en dam kom till terroristershus. Hon var mäklaren. Konovenko dödade hennes pâ nära hâll. Mabasha kämpade med honom oc han avbrött ett finger. Mabasha rymt och fâr kontakt med Kommissarie W. men K. dödade Mabasha.
    W. kontaktade med en polis i Sydafrika och de tvâ upptäcker att de planerar att döda Nelson Mandela y leveransen av Nobelsfredspris i Norge. Han flög till Norge och förhindra mordet pâ Nelson Mandela...
    Jag gillade filmen. Den är en intressant action och intriger film. Det finns ocksâ en lite kärlek
    Jag rekommenderar den film. Den är intressant att man se var mannen kan fâ för rasism och för pengarna.
    Jag gillade det, del var svârt att förstâ allt, eftersom de talade nästan allt pâ svenska, men....jag Kunde!! Tja !! Tja!!Jag förstâd det själv.... bra!!!!.
    Vi ses i mârgon....jag hoppas att Jenny mâr bättre.

    SvaraRadera
  24. Hej Jenny och mina kompisar!

    Jag har gjort testet och fick ett fel.
    Jag är ledsen att jag kan inte komma till skolan för min dotter.
    Jag udrar på läxor vad gör ni? Kan ni berrättar till mig?
    Jag hörde att Jenny är sjuk.Jag hoppas att hon ska bli frisk fort så möjligt.
    Krya på dig Jenny!

    SvaraRadera
  25. Hej Aynur!
    Igar gjorde vi hörförståelse tillsammans med Sannas elever.Teksten ligger på plats 31-32 på den röda skiva som ligger i din lärobok på den sista boksida.I lärboken ligger teksten på sida 154.Du måste också läsa om kapitel 7 ,,På tal om kultur,, som börjar på sida 167.

    SvaraRadera
  26. Hej Jenny och alla!
    Jag såg en svensk film som hette "Låt den rätte komma in".Tomas Alfredson har gjort den och utspelar sig i 2008.

    Den handlar om en 12årig pojke som är mobbad.Han blir kär i en flicka som är en vampyr.Hon ger honom styrkan att slå tillbaka.Men mest handlar det nog om kärleken mellan människan och vampyren.Trots att hon är en vampyr,älskar han fortfarande henne.Mer säger jag inte.

    Jag tycker att det är en romantisk skräckfilm och den är inte så läskig.Jag tycker om filmen för att huvudpersonerna är barn och spelar bra.

    SvaraRadera
  27. Hej Jenny och mina kompisar!

    Har har tittat på en film som heter Linas kvällsbok. Regissören heter Hella Joof och filmen är gjord 2006. Den handlar om en tjej som heter Lina och hon är 15 år gammal. Man får följa henne och hennes kompisar. Hur dom upptäcker killar, sex och sprit. Lina blir till sammans med en kille men älskar en annan kille som är två år yngre.Så vad tror ni händer?. Själv tyckte jag att den var okej. Det var första gången jag såg en romantisk komedi. Jag rekommenderar en annan svensk film som heter Flickan som lekte med elden.

    Trevlig helg

    SvaraRadera
  28. Hej Valentin!

    Tack för hjälp!... Jag tycker att du är god och hjälpsam för alla.

    SvaraRadera